Hubungi Kami

Hubungi Kami

Friday, February 19, 2016

Mencintai Nabi s.a.w Menerusi Pemurnian Sejarah Awal Islam ~ Al-Qadi Abu Bakar Ibnu 'Arabi

Keistimewaan para Sahabat Nabi SAW sudah jelas termaktub di dalam Al-Quran mahupun di dalam hadis-hadis Nabi Muhammad SAW. Baginda SAW bersabda yang bermaksud "Berpegang teguhlah dengan sunnahku dan sunnah para Khalifah Ar-Rasyidin;pegang eratlah sunnah itu dengan gigi geraham kamu semua."(HR Abu Daud, Tirmizi, Ibnu Majah dan selain mereka).

Di sini menunjukkan betapa Nabi Muhammad SAW telah memuji para sahabatnya kerana mereka merupakan generasi yang paling mulia dan menjadi contoh ikutan kepada manusia. Mereka merupakan suri teladan serta pejuang Islam yang tidak ada tolok bandingnya.Oleh kerana itu, wajib bagi umat hari ini untuk menghormati sahabat-sahabat Rasulullah SAW dan menjadikan mereka sebagai idola dan ikutan dalam menjalani kehidupan yang penuh cabaran masa kini. 

Namun mutakhir ini, kredibiliti dan maruah mereka tercalar dengan pelbagai bentuk fitnah dan tohmahan yang dilemparkan oleh musuh-musuh Islam yang sentiasa berselindung sama ada dari dalam mahupun dari luar Islam.Oleh itu tampilnya buku ini bagi membersihkan segala fitnah yang telah merosakkan nama baik mereka dan memperbetul kembali persepsi negatif masyarakat terhadap golongan sahabat yang sentiasa dimuliakan Allah SWT.
*****
(SEM & S/S) RM22.00 > RM19.40

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...