Hubungi Kami

Hubungi Kami

Sunday, February 28, 2016

Untuk Buat Anda Terkesan ~ Sofuan Saadon

Ini bukan buku kuliah perubatan
bukan juga kitab tabib handalan
tapi sejenis ubat jiwa buat para manusia.

Manusia ni macam-macam
Manusia ni macam-macam ragam, mereka suka tanya soalan pelik-pelik, namakan anak dengan nama yang peli-pelik, buat perkara pelik-pelik. "Wei, aku nak jadi macam hanglah!" Ada ke patut nak jadi macam aku, dasar tak bersyukur langsung! Kadang jenuh aku nak jawab satu-satu soalan diaorang. Hidup ni taklah sesusah mana, asal kita set dalam kepala apa yang kita nak, sudah. Kadang ada perkara yang bagi kita tak penting, tapi tidak bagi dia. Berapa orang like status Facebook pun, boleh jadi perkara yang penting baginya. Haih, macam-macam ragam manusia ni. Mungkin manusia perlukan UBAT untuk tidak bertindak pelik-pelik.

Apabila demam, kita akan mencari Panadol sebagai ubat. Sebetulnya ubat bukanlah menyembuhkan, tetapi sekadar melegakan. Hanya Allah SWT yang berupaya untuk menyembuhkan sesuatu penyakit.Begitu juga dengan kisah-kisah dalam buku UBAT ini.
*****
(SEM & S/S) RM22.00 > RM19.40

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...