Hubungi Kami

Hubungi Kami

Tuesday, October 11, 2016

Sejarah Lengkap 25 Rasul ~ Rizem Aizid

Pengutusan para Rasul kepada umat manusia adalah anugerah terbesar daripada Allah SWT kepada hamba-Nya. Melalui para Rasul, umat manusia seolah-olah disisnari dengan cahaya bimbingan dan petunjuk yang tidak berpenghujung.

Akidah “Laa ilaaha illa Allah” diperteguhkan, akhlak mahmudah dan karimah diperkenalkan, sistem-sistem kehidupan yang sistematik ditonjolkan dan benarlah, kehadiran mereka membawa rahmat ke seluruh alam; “rahmatan lil a'lamin”. Justeru, buku ini membawa anda meneroka lipatan sejarah para Rasul pilihan ini; sejarah kehidupan, mukjizat-mukjizat serta kisah-kisah bersejarah mengenai ketokohan kekasih-kekasih Allah SWT ini. Istimewanya buku ini adalah perbahasan di dalamnya dibahas melalui pelbagai perspektif iaitu Islam, Kristian dan Yahudi dan juga beberapa fakta melalui kesan-kesan peninggalan dan artifak berkaitan mereka yang dijumpai.

Semoga dengan memahami kisah hidup kekasih-kekasih Allah SWT ini akan memberikan motivasi yang luar biasa hebat kepada kita dalam menjalani kehidupan pada akhir zaman ini.
***
(SEM & S/S) RM59.00 > RM51.90

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...