Hubungi Kami

Hubungi Kami

Friday, February 10, 2017

Latihan Pengukuhan Bahasa Arab 1,2,3,4,5,6 ~ Dr. Mohd Puzhi, Mohd Azrul Azlen Abd. Hamid, Marzidah Hashim, Norasmazura Muhammad, Raja Munirah Raja Sulaiman


Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 1: (SEM & S/S) RM15.00 > RM13.20
Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 2: (SEM & S/S) RM15.00 > RM13.20
Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 3: (SEM & S/S) RM17.00 > RM15.00
Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 4: (SEM & S/S) RM17.00 > RM15.00
Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 5: (SEM & S/S) RM17.00 > RM15.00
Latihan Pengukuhan Bahasa Arab Tahap 6: (SEM & S/S) RM17.00 > RM15.00
(Boleh dibeli 1 set atau berasingan)

Merangkumi Sukatan KSSR-JAWI-JAIS-KAFA-J-QAF

Bahasa Arab merupakan salah satu bahasa yang terpenting di dalam komunikasi di dunia ini. Lebih-lebih lagi untuk umat Islam, kerana bahasa ini merupakan Bahasa Al-Quran. Pengajian dan pembelajaran bahasa akan mudah dan menyeronokkan dengan adanya proses latihan, pengukuhan serta lisan atau percakapan.

Buku ini merangkumkan latihan pengukuhan Bahasa Arab yang disusun secara sistematik dan bertahap. Amat sesuai digunakan oleh mereka yang ingin mengukuhkan lagi kemahiran berbahasa Arab sama ada dari segi percakapan atau penulisan. Selain itu pendekatan yang diambil di dalam penyusunan buku ini adalah bersesuaian dengan sukatan pelajaran KSSR, JAWI, JAIS, KAFA dan J-QAF.

Buku ini terdapat di dalam 6 tahap (jilid). Kesemua tahap (jilid) dicetak dalam cetakan berwarna dan disertakan dengan ilustrasi, gambar dan grafik yang menarik bagi membuat suasana pembelajaran lebih santai dan seronok. Buku ini amat sesuai untuk semua peringkat umur.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...