Hubungi Kami

Hubungi Kami

Tuesday, January 3, 2017

Hidup Bersama Allah s.w.t ~ Salman Al-Audah

(SEM & S/S) RM40.00 > RM35.20

Buku hebat ini membicarakan kehebatan Asmaul Husna, nama-nama terbaik bagi Allah Subhanahu Wa taala. Penulis membicarakan konsep dan maksud nama-nama ini, yang hanya layak bagi pencipta alam ini. Penulis menjelaskan bagaimana kita dapat memanfaatkan nama-nama yang dikenali dengan Asmaul Husna ini bagi menjadi satu terapi untuk menyembuhkan permasalahan hati, hati yang sakit, tidak bermaya, sedih, menjadi hati yang bercahaya, terang, hidup, mengenali dirinya yang serba kekurangan berbanding keagungan Tuhan yang Maha Agung.

Semakin dalam pengetahuan dan kesedaran dalam memahami nama-nama ini, maka semakin hebat hamba Allah tersebut dalam memahami tugas sebagai insan yang merasai konsep ubudiyyah yang hakiki. Ia juga perumpamaan bagi mereka yang dapat merasai nikmat mengenali Pencipta di dunia ini sebelum menikmati syurga Allah di negeri yang abadi, jannah.

Oleh itu menghafal, memahami makna-maknanya, mengimaninya, berdoa kepada Allah sambil memuji, mengagungkan, memohon dan meminta sambil menghayati makna nama-nama Allah dalam segala keadaan merupakan tanda keimanan yang tinggi kepada Pencipta dan juga memudahkan sesuatu doa itu dikabulkan. Ayuh, marilah kita meneruskan menggali khazanah ilmu yang tiada tepiannya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...